dualaerial

(Martial Arts) Tricking is een mixsport van meerdere Martial Arts (zoals Taekwondo, Kungfu, Capoeira etc.) en acrobatiek (zoals Turnen, Breakdance etc.) waarbij alle elementen naar eigen stijl en voorkeur worden toegepast.

De oorsprong ligt in de ‘kata’s’ en ‘forms’ die martial artists (vechtsporters) uitvoeren om te laten zien dat ze hun technieken goed genoeg beheersen om te promoveren naar een hogere band.

Toen er competities ontstonden voor creatieve ‘forms’ werden deze zo spectaculair en acrobatisch dat er een nieuwe grensverleggende sport uit ontstond: Tricking.

Alhoewel de sport nog relatief onbekend is, groeit het aantal ‘tricks’ en ‘trickers’ wereldwijd dagelijks.

Tegenwoordig kunnen invloeden van tricking worden gezien in o.a. films, games, videoclips, dans- of muziek optredens en andere sporten zoals freerunning en breakdance.

Tricking heeft het spectaculaire imago van salto’s, traptechnieken en stunts die vaak als onmogelijk gezien worden. Niets is minder waar. Ook JIJ bent in staat om je lichaam deze “tricks” aan te leren wanneer je hier het geduld, discipline en wilskracht voor hebt!

Voor de creatievelingen, voor de durvers en grensverleggers , voor de mensen die willen leven in het moment. Voor mensen die zich willen begeven in een inspirerende en open community waarin afkomst en sociale achtergrond niet van belang is. Hier vinden wij gemeenschappelijke grond oftewel: “Common Ground”. Check de site voor meer informatie.

Tricking leert je de ultieme controle over lichaam en geest. Naast een extreem fysieke sport zal Tricking je ook op geestelijk vlak uitdagen. Een boost aan zelfvertrouwen zal je krijgen wanneer jij je eerste “backflip” land. Gebruik dit zelfvertrouwen in het dagelijks leven en je zal zien dat de grenzen die jij dacht te hebben niet bestaan!

Een mix van zeer diverse mensen met uiteenlopende culturen en leeftijden geeft deze sport ook een zeer sociaal karakter. Laat je inspireren en motiveren door de groep en je zult zien dat je in een mum van tijd tot nieuwe “hoogtes” zult komen!

Welkom in de wereld van Tricking!

https://www.youtube.com/watch?v=11thz3v21P0

Meer informatie? Ga naar de website van Common Ground