Dit was dan State of Elevation op 22 oktober 2016, een spectaculaire dag in naam van de urban sports. Freerunners, trickers, breakers en calisthenics beoefenaars kwamen deze dag samen in de prachtige St. Joseph kerk Arnhem om hun vetste moves te tonen! Op State of Elevation werden deze urban sports samen gebracht onder één dak met als doel om deze sporten bekender en groter te maken, met een grote boost voor de Arnhemse urban sports communities tot gevolg!

Wat maakt State of Elevation zo bijzonder? Hier heb je bij binnenkomst je antwoord: overkoepeld door kerkelijke beelden en gewelven: meer dan 200 atleten, sporters en bezoekers die hun energie delen. Een moment om even stil te staan is er niet. Een golf aan bruisende energie is merkbaar tussen het publiek. Doorgewinterde sporters, enthousiastelingen en publiek lopen kris kras door elkaar. Pratend, lachend en sportend vindt er een bijzondere passieoverdracht plaats. Demonstraties, workshops en wedstrijden maakten het evenement toegankelijk voor iedereen.
Ben je onervaren op het gebied van urbansports? Dan kon je een workshop volgen of liet je je inspireren door de atleten! Ben je een sporter of atleet? Kom chillen en deel je passie met andere sporters. Toch meer ambitie? Er waren vele challenges en wedstrijden waar je aan mee kon doen en je skills te tonen. Kortgezegd: Iedereen kon wel zijn plekje vinden.

Onder leiding van Aquila Agilis werden er Freerun workshops en demonstraties georganiseerd. Springend over de aanwezige schansen van de skatekerk en zwaaiend aan een zelfgebouwde steigerconstructie toonden ze een knap staaltje precisie en balans.
Pure kracht werd op dezelfde constructie getentoonsteld door leden van de Silverbackz crew. Pull-ups, muscle-ups, heftige “levers” en handstanden lieten menig toeschouwer verbaasd achter.
Onophoudelijk vlogen de trickers tegelijkertijd op de turnvloer door de lucht met een breed scala aan “tricks” waarin ultieme coördinatie en lenigheid niet onmerkbaar bleef. Flips, twists en kicks behoren tot het spectaculaire arsenaal van de “tricker”.
Een zeer passende toevoeging aan het evenement was de aanwezigheid van SHK Shaolin Kempo dat met zijn demonstraties en workshops ons deze dag ook liet proeven van de oosterse vechtkunst; de oorsprong van Martial Arts zoals wij die kennen. Zwaarden, stokken en krachtige “handforms” onder Japanse drum muziek waren een imponerende verschijning in de kerk.

State of Elevation is een evenement dat zich onderscheidt van andere sport evenementen. State of Elevation is iets nieuws, verfrissends en vooral bijzonder mooi. Nog nooit waren er zoveel urban sports onder één dak gekomen in Arnhem om elkaar te inspireren en vooral van elkaar te leren. We stimuleren de lezer te laten weten wat ze van het evenement vonden! Mail ons met al je enthousiasme en misschien laten we het evenement terugkomen in de toekomst…!

De ‘unofficial’ aftermovie van State of Elevation is uit! Check hem hieronder:

Het team van Elevating Sports.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *