Elevating Sports organiseert: “State of Elevation”

cropped-ESC_logo_full.png

Trickers geven niet zo snel op, zowel in de sport als andere aspecten in het leven. Is er een obstakel dan gaan we er over- of omheen. Zo hebben we in februari jongstleden de sportvereniging Elevating Sports opgericht. Ons doel is om verschillende “underground” sporten die momenteel géén locatie hebben een plek te geven.

Daar houden we het niet bij. Wij bleven actief zoeken naar mogelijkheden om onze plannen uit te werken. Evenement ‘State of Elevation’ is ontstaan uit het initiatief van onze vereniging, Elevating Sports. Op 22 oktober 2016 komen Trickers, Calisthenics beoefenaars en Freerunners bijeen in de St. Joseph kerk te Arnhem. Op die dag worden verschillende activiteiten georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. Voor meer informatie over dit evenement verwijzen we naar de bijbehorende pagina.

Tot 22 oktober in St. Joseph kerk!

Erfgoedchallenge!

Iedereen heeft een droom en de droom van Team NesaRu was een Tricking-Dome. Door het winnen van de Erfgoedchallenge op 25 juni 2015 van de gemeente Arnhem, kwamen we één stap dichterbij de Vrijheidskoepel.

Wat hield die challenge in?

De gemeente Arnhem stelde 5.000 euro ter beschikking voor een plan die aantoonbaar het Arnhemse erfgoed beleefbaar en toegankelijk maakt. Met de sport Tricking willen we jongeren trekken naar erfgoedgebouwen die in hun ogen onaantrekkelijk zijn. Tricking is een combinatie van vechtsporten, zoals karate en taekwondo gecombineerd met turnen breakdancen en acrobatiek. Zo ontstaat een soort van sierlijke, acrobatische combinatie van bewegingen. Voor de sport tricking is nogal wat bewegingsruimte nodig. Het moet een hal zijn met hoge plafond en geen kolommen in het midden hebben. Dus niet elk buurthuis is er geschikt voor.

image

Koepel met nieuwe bestemming

De gewonnen bedrag zouden we uitgeven aan de koepelgevangenis in de wijk Lombok in Arnhem. Deze locatie voldoet aan de eisen voor een Tricking-locatie. Echter kreeg deze pand een nieuwe bestemming, waardoor honderden vluchtelingen uit Syrië onderdak konden krijgen. Hierdoor moesten we op korte termijn onze droom heel even opzij zetten.